Nieuwsbrief 10
Onderwerpen
-
Afscheid Ellen Wolkotte
-
Procedure naar een nieuwe directeur
-
Nationale voorleesdagen
-
Energy Challenge in groep 6 en 7.
-
Corona maatregelen
-
Agenda
Beste ouders en verzorgers,
Wat fijn dat niet meer alle kinderen naar huis hoeven als zij geen klachten hebben. Gezonde kinderen dus weer op school. Het blijft voor ons spannend of we de groepen op school kunnen houden. Er zijn nagenoeg geen leerkrachten om in te vallen. Tot op heden is het ons nog steeds gelukt om het onderwijs te kunnen blijven geven als er een leerkracht ziek is. Dit proberen we natuurlijk te blijven doen. Daarom is het juist belangrijk dat u uw kind(eren) goed in de gaten houdt en bij klachten thuis houdt en/of laat testen.
Deze nieuwsbrief is mijn laatste. Donderdag mag ik afscheid nemen van u, de kinderen en mijn collega’s. Ik heb met heel veel plezier en liefde gewerkt op de Paus Joannesschool.De Paus Joannesschool is een school waar alle kinderen, en volwassenen, mogen zijn zoals ze zijn. Iedereen wordt met open armen ontvangen. Er is een enorme grote betrokkenheid bij elkaar. Het is een school waar kinderen, en ook weer de volwassenen, met veel plezier komen. Er wordt veel gelachen. En veel geleerd. Daarbij wordt gekeken wat het kind nodig heeft. Sport, spel en bewegen zorgt voor een ontspannen en gezonde school.
De Paus Joannesschool was mijn eerste school als leidinggevende. Ik heb ontzettend veel geleerd van alles wat op mijn pad kwam. Ik heb genoten van alle gesprekken met u, de kinderen en mijn collega’s. Gesprekken met een lach en een traan. Bedankt voor het vertrouwen en de openhartigheid. Bedankt voor uw betrokkenheid en bedankt voor de samenwerking!
Tot ziens!
Hartelijke groet,
Ellen Wolkotte
Afscheid Ellen Wolkotte
U heeft al eerder kunnen lezen dat Ellen Wolkotte afscheid gaat nemen van onze school.
Deze week is haar officiële laatste werkzame week op school.
Aanstaande donderdag 3 februari, tussen 13:30-14:30 uur zal juf Ellen op het plein staan voor ouders die haar persoonlijk willen bedanken.
De huidige maatregelen geven helaas niet meer ruimte om het anders te organiseren.
Nieuwe directeur
Er is samen met de Medezeggenschapsraad een procedure uitgezet voor een nieuwe directeur. Totdat er een nieuwe directeur is zal Mathieu Bootsveld het team helpen om alles goed te laten verlopen. Ook als u ergens mee zit en dit niet bij de leerkrachten of bij juf Marike kwijt kunt, dan kunt u hem benaderen. U kunt daarvoor de school bellen of hem een mail sturen naar mathieu.bootsveld@symbiohengelo.nl . Mathieu zal zich snel aan u voorstellen.
Start Nationale voorleesdagen; maar eerst ving ik een monster
(Voor-)lezen is leuk en ontzettend belangrijk. Het vergroot je wereldbeeld, lezers kunnen zich beter inleven in anderen, lezende kinderen krijgen meer fantasie en ze begrijpen teksten beter. Door te lezen leer je meer woorden waardoor je de lesstof beter snapt.Hierdoor krijg je zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel.
Hoe kun je je kind stimuleren om meer te gaan lezen? Door zelf te lezen laat je als ouder het goede voorbeeld zien. Verder moeten er goede boeken in huis zijn, dus geef af en toe een leuk boek cadeau of leen ze in de bieb. Kijk daarbij goed naar wat je kind leuk vindt en zoek een boek dat aansluit bij de interesse van je kind. Ook is het belangrijk dat je je kind blijft voorlezen, ook al kan hij of zij zelf lezen. Zo blijft lezen ook iets dat leuk mag zijn en niet iets waar je per se van moet leren.'
Deze vijf tips helpen je kinderen aan het lezen:
1. Laat ze zelf kiezen
Een leuk boek leest nou eenmaal fijner dan een saaie. Laat je kinderen daarom zelf iets uitkiezen in de winkel of bibliotheek. Op die manier zullen ze thuis eerder een boek uit de kast pakken.
2. Lees eens wat anders
Lezen hoef je natuurlijk helemaal niet in een boek te doen. Ook in moppenboeken, strips en tijdschriften staan woorden en letters. Misschien is deze vorm van lezen veel prettiger voor je kind. Ook kun je ze aansporen om recepten, borden langs de weg of andere dagelijkse korte teksten te lezen.
3. Meeluisteren
Een luisterboek is een leuke manier om met verhalen bezig te zijn. Des te leuker als je kind daardoor besluit om hetzelfde boek te lezen. Probeer eens om een luisterboek op te zetten terwijl je het boek erbij houdt. Op die manier hoeft je kind niet actief te lezen, maar kan het wel de woorden meelezen uit het boek.
4. Maak er een spelletje van
Probeer van een boek lezen een spelletje te maken. Bijvoorbeeld door om de beurt een zinnetje of een alinea aan elkaar voor te lezen. Of vraag je kind of hij/zij zin heeft om jou een keertje voor te lezen, het liefste met gekke stemmetjes natuurlijk.
5. Een vast leesmoment
Een vast leesmoment in de week of op de dag kan ervoor zorgen dat lezen een routine wordt. Elke ochtend na het ontbijt een hoofdstuk lezen, in de namiddag of voor het slapengaan kan ervoor zorgen dat je kind weet waar hij/zij aan toe is. Op die manier wordt het een vast moment in de dag en slaan ze het minder snel over.
Energy Challenges
In de groepen 6 en 7 zijn we gisteren gestart met de Energy Challenges. Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken!
Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school! Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.
Met dit project willen we kinderen laten zien dat zij invloed hebben op hun omgeving. En dus ook op de wereld. De komende maanden zullen de kinderen door allerlei activiteiten en workshops leren over duurzaamheid, energie, techniek. Ze leren campagne voeren om hun ideeën uit te kunnen voeren. Wij zijn heel nieuwsgierig!
Via deze webiste kunt er meer over lezen.
Corona maatregelen huidige stand van zaken
Er zijn een heleboel versoepelingen in de maatschappij afgekondigd. Ook voor het onderwijs. Langzaamaan is er weer meer mogelijk. Hieronder de maatregelen voor ons onderwijs op een rij:
Kind thuis of op school
-
Heeft uw kind klachten die passen bij corona (verkouden, koorts, keelpijn, etc) dan houdt u uw kind thuis totdat uw kind een negatieve (zelf)test heeft.
-
Kinderen van groep 6 t/m 8 blijven wij vragen om 2x per week preventief een zelftest te doen (ook zonder klachten). Hiervoor ontvangt uw kind testen van school.
Ouders in school
-
Het halen en brengen van de kinderen willen we aanhouden zoals we dat de afgelopen tijd ook hebben gedaan. Het brengt de kinderen veel rust en zelfstandigheid wanneer ze zelf het plein opkomen en naar binnen gaan.
-
Als u iets belangrijks met de leerkracht wilt bespreken dat niet kan wachten tot in de middag, kunt u in school komen.
-
De gesprekken met ouders zullen weer fysiek op school plaats kunnen vinden. Heeft u toch liever de gesprekken digitaal dan kunt u dat bij de leerkracht aangeven. Voor de rapportgesprekken in februari ontvangt u via de schoolapp een link om u in te tekenen.
-
Wij organiseren nog geen informatieavonden met grote groepen ouders.
Wel of niet in quarantaine
-
Is uw kind positief getest (zelftest of via de GGD) dan blijft uw kind in quarantaine. De GGD geeft aan tot hoe lang de quarantaine duurt.
-
Is er een huisgenoot positief of heeft deze klachten als koorts dan blijft het kind ook thuis. Als het kind geen klachten heeft en een negatieve zelftest heeft, dan mag het naar school.
Activiteiten wel of niet
Bij elke activiteit die gepland staat kijken we welke mogelijkheden er zijn om ze door te laten gaan en ze te vieren. De meeste activiteiten gaan door, alleen de wijze waarop passen we aan op wat er op dat moment mogelijk is.
Open dagen voortgezet onderwijs
De kinderen van groep 8 kunnen zich de afgelopen dagen en volgende week oriënteren op de scholen voor het voortgezet onderwijs. De open dagen zullen online zijn. Hopelijk kunnen ze binnenkort nog wel iets organiseren zodat kinderen ook fysiek in het gebouw rond kunnen lopen. Via deze website kunt u de data vinden en op de hoogte blijven. Succes en veel plezier bij het (digitaal)rondkijken.
Altijd de actuele agenda!
Kijk op Paus Joannes, kalender.
Agenda
04-02-2022 Swim gr. 7
10-02-2022 Rapport mee
14 tot en met 17-02: rapport-/oudergesprekken voor de groepen 1 t/m 7
28-02-2022 t/m 04-03-2022: Oudergesprekken/adviesgesprekken groep 8